ÚMFT keretre pályázhatnak a kkv-k

Vágólapra másolva!
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) újabb három gazdaságfejlesztési pályázatra adhatják be jelentkezésüket péntektől - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (MAG)  csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A MAG Zrt. közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) és a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) a környezetközpontú technológiák fejlesztésére, a kutatás-fejlesztési központok fejlesztésére, megerősítésére, a piacorentált kutatás-fejlesztési tevékenységre kiírt pályázatok keretösszeg 18 milliárd forint.

A MAG Zrt. tájékoztatása szerint a környezetközpontú technológia fejlesztés támogatására kiírt (GOP-2008-2.1.4.) és a (KMOP-2008-1.2.4 .) pályázat alapvető célja, hogy a gazdasági fejlődésben megvalósuljon a környezeti, fenntarthatósági szempontok érvényesítése, és innovatív, integrált környezetvédelmi megoldások révén a környezeti terhelést már rövidtávon csökkenthető legyen.

A pályázati konstrukcióra csak mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, közülük a hátrányos helyzetű kistérségben elhelyezkedők előnyt élveznek.

A környezetközpontú technológiák fejlesztésére a pályázatokat 2008. július 25. és december 15. között lehet benyújtani.

A kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése céljából kiírt pályázat (GOP-2008-1.1.2. és KMOP-2008-1.1.2) a K+F tevékenységet végző szervezetek - felsőoktatási intézmények, költségvetési és közhasznú kutatóintézetek - már létező, eredményeket felmutatni képes, a vállalati együttműködés előmozdítására kialakított K+F központjaiból alakított gazdasági társaságok megerősítését tűzi ki célul.

A 2008. július 25-től 2008. december 1-ig benyújtható pályázatok az ipari kutatás, a kísérleti fejlesztés és a KKV-k iparjogvédelmi tevékenysége mellett a marketingtevékenység támogatását is lehetővé teszik.

A piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységet támogató pályázat (GOP-2008-1.1.1 és KMOP-2008-1.1.1) célja kutatási eredményekre támaszkodva korszerű, magas értéket képviselő prototípusok létrejöttét eredményező kutatás-fejlesztési projektek támogatása.

A pályázat keretében az új tudásanyag megszerzésére irányuló ipari kutatás kísérleti fejlesztése, azaz új vagy továbbfejlesztett prototípusok tervezése, létrehozása, tesztelése, valamint a kkv-k iparjogvédelmi tevékenysége, azaz a szellemi alkotások jogi védelmére irányuló tevékenység támogatható.

A piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására 2008. július 25-től 2008. szeptember 1-ig lehet pályázni.