Halászatra 35 millió euró támogatást kapunk

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar halászati operatív programot: az ágazat támogatására 2007-2013 között 46,84 millió euró fordítható, amiből az Európai Halászati Alap (EHA) 34,85 millió eurót finanszíroz - olvashatjuk a Napi Gazdaságban.
Vágólapra másolva!

Az EHA-forrásból 34,3 millió eurót a gyorsabb felzárkóztatásra szoruló régiók - Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl és Közép-Dunántúl - számára különítenek el, a nemzeti hozzájárulás összege pedig 11,4 millió euró lesz. A közép-magyarországi régió 559,5 ezer euró uniós támogatásban részesül - tájekoztat a Napi Gazdaság.

A legtöbb pénz - a teljes kiadás közel a 70 százalékát - a vízkultúrás tenyésztési létesítmények modernizálására és építésére, a munkakörülmények javítására és a munkahelyek megőrzésére, illetve a halfeldolgozás termelékenységének és hatékonyságának növelésére, a feldolgozóüzemek bővítésére és modernizálására, a vízi környezet védelmére fordítható.

Az előző, 2004-2006-os programozási időszak során Magyarország 4,39 millió eurót kapott a Halászati Orientációs Pénzügyi Eszköz program keretében. Ebből tavaly év végéig 44 tervezet részesült támogatásban.