Vágólapra másolva!
A keddi WBA-Arsenal kupamérkőzésen Gera Zoltán testközelből szerezhetett tapasztalatokat az angol futball ügyeletes tinédzsersztárjáról, Theo Walcottról. Walcottot 16 évesen rekordösszegért igazolta le az Arsenal a Southampton csapatától, és a fiatal támadó úgy volt tagja az angol válogatott vb-re utazó keretének, hogy előtte még egyetlen meccset sem játszott a Premier League-ben.

Walcott azóta is csak epizódszereplő az Arsenalban, de a West Bromwich ellen kezdőként lépett pályára a Ligakupa-találkozón. Gera Zoltán szerint komoly erényei vannak, amelyeket ezen a meccsen is csillogtatott, de az is látszik, hogy még időre van szüksége.

"Nem ez volt élete legjobb meccse Walcottnak, de látszik rajta, hogy egyszer majd nagy játékos lehet belőle. A legfontosabb erénye a gyorsasága, ami szinte egyedülállónak nevezhető. Hihetetlenül gyors, aki a labdával is ügyesen bánik, de taktikailag még sokat kell tanulnia. A helyezkedéssel akadtak gondjai, gyakran nem a megfelelő helyekre mozgott be, ami ilyen fiatal játékosnál, még szinte természetes. Az Arsenalnál biztosan gyorsan tanul majd, de szerintem egyelőre csak ritkán kap majd lehetőséget, mert vannak előtte a sorban. A Premier League azért nem a tizenéveseknek van kitalálva.

Gera Zoltánhoz hasonlóan vélekedett Walcottról Arsene Wenger is, akit az újságírók a szupertini keddi produkciója után arra kértek, hogy értékelje a játékos várható pályafutását. Wenger a Various című lapnak nyilatkozva azon véleményének adott hangot, miszerint a sokat sztárolt ifjúnak még időre van szüksége.