A héten újabb hóviharok lehetnek az USA-ban

Vágólapra másolva!
A hétvégén rekord mennyiségű hó hullott az Egyesült Államok keleti államaiban, de a téli időjárásnak még korán sincs vége, szerdán újabb havazás várható.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok keleti államaiban óriási havazás volt a hétvégén. Többfelé hullott rekord mennyiségű hó. A Washingtontól délre fekvő Reagan Nemzeti Repülőtéren 46 centiméteres hótakaró borította a kifutópályákat, a Washington Dulles Nemzetközi Repülőtéren pedig 81 centiméter hó esett. A hétvégén a legnagyobb hótakaró Maryland állam egy kis városában, Colesville-ben alakult ki, egészen pontosan 101 centiméter az utakat borító hóréteg vastagsága.

A lehullott nagy mennyiségű hó szinte teljesen megbénította a térségben az életet, és az utak tisztítása a fagyos idő miatt még most is nagyon lassan halad. A hó súlya alatt többfelé leszakadtak a villamosvezetékek, így több ezer lakás maradt áram nélkül a hétvégén.

A helyi meteorológusok szerint a térségben a következő napokban sem várható jelentős javulás az időjárásban. Szerdán egy újabb front érkezik, amely várhatóan újabb kiadós havazást eredményez. A hét közepén lehulló friss hó mennyisége helyenként elérheti a 30 centimétert is.