Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Marad a verőfényes idő

Vágólapra másolva!
Frontmentes, szép nyári nap lesz csütörtökön, a frontérzékenyek fellélegezhetnek. Egy anticiklon szállít továbbra is száraz, meleg levegőt a Kárpát-medence fölé csütörtök estig, így tovább melegszik az idő.
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan derült, száraz idő várható csütörtökön, csekély gomolyfelhő-képződéssel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között várható. A Kisalföld környékén a déli szél megélénkül, egyébként gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

Vasárnapig túlnyomóan derült, száraz idő lesz, jelentős csapadékra (vagyis legalább 5 mm-nyire) nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 29, 34, később általában 26, 31 fok között valószínű. Szombaton egy legyengülő, száraz hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, hatására néhol záporra, esetleg zivatarra lehet számítani, főként a nyugati és északkeleti országrészben. Közép-Magyarországon napközben átmenetileg megerősödik az északnyugati szél.

Ilyen az időjárás Európában

Anticiklon húzódik az Atlanti-óceántól Franciaországon át Közép-Európáig, illetve a Földközi-tengerig. Területén sok napsütés a jellemző, de a magasnyomás északi peremén, Németország, Lengyelország térségében több a felhő. Ugyancsak anticiklon található Oroszország északi részén.

A két magasnyomású légköri képződmény közötti területen ciklonok és frontjaik okoznak változékony időjárást, arrafelé többfelé esik az eső, záporeső. A hőmérséklet csúcsértéke a mediterrán térségben jobbára 30, 36 fok között alakul. Észak, északnyugat felé haladva fokozatosan csökken a hőmérséklet, az Alpok és Kárpátok vonulatától északra, illetve Észak-Oroszországban 25, a Skandináv-félsziget és a Brit-szigetek egy részén 20 fok alatti értékeket mérnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről