Napsütés lesz a hétvégéig

Vágólapra másolva!
Mindenütt csökken a felhőzet, derült idő várható. Záporra, zivatarra csütörtökön sem kell számítani. Az időjárás-érzékenyek eleinte még vérnyomás-ingadozást, fejfájást tapasztalhatnak.
Vágólapra másolva!

Szerdán csökken a felhőzet a reggel-délelőtt még felhős területeken is. Napközben nagyrészt derült, napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz az légmozgás, legfeljebb a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A hőmérséklet kora délután 22, 25, késő este 15, 20 fok között alakul.

Fokozatosan gyengülnek az átvonult hidegfront élettani hatásai. Az időjárás-érzékenyek eleinte még vérnyomás-ingadozást, fejfájást tapasztalhatnak. A reumatikus fájdalmak hátterében is lehetnek légköri okok.

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 27 fok között alakul.

A nyugodt, napos, csapadék nélküli időjárást egy anticiklon okozza. Hétvégére viszont ismét egy ciklon hidegfrontja éri el a Kárpát-medencét, emiatt Magyarországon a Dunántúlon 16 fok körüli hőmérséklet valószínű. Vasárnap kifejezetten hűvös idő lesz az előrejelzések jelenlegi adatai szerint: a hajnali 7, 12 fok után nappal sem lesz több 11, 16 foknál.