Vágólapra másolva!
Csütörtökön a 300 méteres magasság felett kell sűrű ködre számítani. Péntekre virradóan nagyobb területen az Északi-középhegység térségében alakulhat ki sűrű köd a felszín közelében, másutt inkább csak foltokban csökken a látótávolság.
Vágólapra másolva!

Pénteken napközben körülbelül 150 méter felett valószínű a sűrű köd több mint hat órán át. A látótávolság pár száz méterre rövidül; Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére emiatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás idő lesz ezen a két napon. Gyenge vagy mérsékelt marad a szél. Csütörtökön szitálás, ónos szitálás lehet néhol, pénteken emellett még hószállingózás is előfordulhat.

Csütörtökön kora délután -1 és +4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, és este sem lesz sokkal hidegebb, -2, +3 fokra lehet számítani. Éjszaka -5 és 0 fok közé hűl a levegő, majd pénteken napközben -2 és +3 fok közé nő a hőmérséklet.

Magasnyomású légtömegek alakítják egész Közép-Európa időjárását, emiatt van ilyen nyugodt, csendes idő Magyarországon is. Az anticiklon miatt nem lehet arra számítani, hogy erős szél söpri ki a városokból a fokozatosan szennyezetté váló levegőt. Az ÁNTSZ Országos Környezetegészségügyi Intézete csütörtökön Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren minősítette egészségtelennek a levegőt a szálló por miatt.