Új kockázatok a lakásbiztosítási piacon

Vágólapra másolva!
Új, eddig ismeretlen kockázati elemek bevezetésével igyekeznek élénkíteni a hazai lakásbiztosítási piacot az abban érdekelt szereplők: több biztosító is kínál kártérítést olyan eseményekre, amelyekre eddig nem terjedt ki a szerződések hatásköre - olvasható a Világgazdaságban.
Vágólapra másolva!

A kiegészítő módozatokat választó ügyfeleknek nem kell jelentősen ráfizetniük az alapdíjra, hiszen ezek általában csak pár ezer forintos többletterhet jelentenek.

Az Allianz Otthoni biztonsági programja keretében például térítést nyújt panelhézag hiánya vagy elöregedése esetén, a tető szigetelésének meghibásodására, nyílászárók szigetelési hibái vagy a nyitva hagyott ablak miatt keletkező beázási károkra, különleges üvegekre, üvegfalakra vagy tükörfelületekre. Emellett biztosíthatja magát rongálás vagy vandalizmus ellen is a lakó. A biztosító akkor is fizet, ha megromlik a fagyasztóban tárolt élelmiszer, ha elreped vagy törik az akvárium és eláztatja a biztosított vagyontárgyakat, emellett fizeti a bankkártya, hitelkártya letiltási költségeit is, ha az elveszett vagy ellopták.

Az Uniqa biztosító háromféle lakásbiztosítási csomagot kínál, ezek közül a felsőbb kategóriás, Európa névre hallgató termékben a szokásosak mellett van néhány különleges kiegészítés, úgymint a mellékköltségek térítése (például romeltakarítás), zárcsere vagy akár szállásköltség térítése is.

A K&H Biztosító specialitásai közé tartozik a háztartási elektromos berendezések garanciaidőn túli javítási költségeinek fedezése, így ha a garanciaidő lejárta után hibásodik meg az eszköz, a biztosító a javítási költségek bizonyos előre meghatározott részét átvállalja.

Közlekedési Biztosítási Egyesület egyedülálló terméke az úgynevezett rejtett hibákra is biztosít fedezetet. Ez olyan károkra is fedezetet nyújt, amelyek az ingatlanvásárlást követő egy éven belül nem várt eseményként merülnek fel (jellemzően épületgépészeti, statikai károk).

A szokásos kockázatok mellett a Groupama biztosító kerti dísznövények biztosításával rukkolt elő kiegészítő fedezetként, amely a díszfákat, díszcserjéket és örökzöldeket biztosítja tűz- és elemi károk esetén - olvasható a Világgazdaságban.