Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Iraki rakéta találta el Kuvaitvárost

Vágólapra másolva!
Erős robbanás rázta meg Kuvait fővárosát. Egy iraki rakéta találta el Kuvaitváros egyik kisebb bevásárlóközpontját.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Nagyerejű robbanás rázta meg Kuvaitváros egyik bevásárlóközpontját közép-európai idő szerint péntek éjfél körül - jelentette a CNN. A detonációt egy rakéta okozta, amelyet az iraki hadsereg lőtt ki.

Irak ezt megelőzően több alkalommal lőtt ki rakétákat Kuvaitra. Eddig azonban egyetlen rakéta sem tudott károkat okozni. A légelhárítás még a levegőben lelőtte a rakéták egy részét, másik részük pedig nem lakott terület közelébe csapódott.

Helyszíni jelentések szerint egy kínai gyártmányú, különösen alacsonyan repülő rakéta csapódott be Kuvaitváros bevásárlóközpontjába. Ez magyarázná meg azt, hogy a becsapódás előtt nem volt légiriadó, holott az utóbbi időben elég gyakran, sokszor minden ok nélkül riasztottak rakétatámadás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről