Irak al-Dzsazíra tudósítókat utasított ki

Vágólapra másolva!
Az iraki Információs Minisztérium váratlanul kiutasította az al-Dzsazíra, arab televízió két tudósítóját. Az arab televíziós társaság válaszul beszüntette a helyszíni tudósításokat Irakból.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Eddig ismeretlen okokból az iraki Információs Minisztérium váratlanul megtiltotta a tudósítást Bagdadból Dijar el Omarinak, az al-Dzsazíra vezető riporterének és vele együtt kiutasította az országból az egyetlen élőben tudósító arab televízió másik riporterét Tayssir Allunit is.

A katari székhelyű al-Dzsazíra közleményében sajnálattal fogadta a döntést és válaszul azonnali hatállyal beszüntette tudósításait Irakból. A társaság közleménye szerint ezentúl az iraki állami tévé műsorát veszik át.