Vida Ildikó ott szeretné folytatni, ahol elődje abbahagyta<br/>

Vágólapra másolva!
Fő feladatomnak a költségvetési törvényben előírt, a tavalyi évet jelentősen meghaladó bevételi előirányzatok teljesítését tekintem - nyilatkozta Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szeptember 1-jei hatállyal kinevezett elnöke szerdán.
Vágólapra másolva!

Vida Ildikó kifejtette, hogy a járulékbeszedés feladatainak megoldása az APEH szervezeti keretei közt jelentős és folyamatos szervezési, korszerűsítési tennivalót jelent, amelynek munkálatai már az év eleje óta zajlanak. Különös jelentőséggel bír e tekintetben szerinte az új járulékfolyószámlák megnyitása. - Az APEH élén történt személyi változás nem jár töréssel a napi munkák végzésében, hiszen a tennivalók nem változtak - szögezte le az új elnök.

Vida Ildikó elmondta, hogy folytatódni fog az adónyomozati tevékenység megerősítése érdekében megkezdett intézkedések sorozata, valamint az APEH informatikai rendszerének jelentős korszerűsítése. Kiemelte, hogy külön feladatot jelent a szervezet számára az EU-csatlakozásra történő felkészülés.

- A közeljövő kihívásai az egész adóigazgatást érintik, s ez határozza meg a hivatal elnökeként végzett munkát is - mondta az APEH új elnöke.

Az SZDSZ igazi változásokat követel az APEH vezetésében

Simicska Lajos lemondásában, ami Magyar Bálint az SZDSZ elnöke szerint akkor is helyes, ha késve következett be, a magyar demokrácia erejét látja tükröződni.

- Az SZDSZ bízik benne, hogy a kormány levonja az ügy tanulságait, és nem presztízsszempontok vezetik majd akkor, amikor eldönti, hogy ki legyen majd Simicska utóda az APEH élén - fogalmaz a politikus.

Magyar Bálint emlékeztet arra, hogy az elnök távozása után az a Vida Ildikó vette át az Adó- és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal vezetését, aki korábban a Simicska Lajos irányította Mahir Rt. jogtanácsosa volt, így ha véglegesen ő kapná meg a posztot, az azt bizonyítaná, hogy "az ország Mahir csöbörből Mahir vödörbe jut".

Magyar Bálint elmondta: pártjának korábban sem Simicska Lajos személye, hanem az ellen volt kifogása, hogy "a hatalmon lévő párt gazdasági ügyintézőjét tette meg a magyar adófizetők felügyelőjévé", annak ellenére, hogy a sajtó korábban "számos botrányos tényt tárt fel ügyleteiről".

- Hogy a Simicska-ügy ne ismétlődhessen meg újra, ezért időben hívjuk fel a Fidesz és a kormány figyelmét: ne csupán hatalmon levő politikai erőként gondolják végig a történteket, hanem demokrataként is - írja a szabaddemokrata pártelnök.

(MTI)

Ajánló:

(Az RTL Klub cikke.)