Békesi írja az SZDSZ gazdasági programját<br/>

Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Békesi László volt pénzügyminiszter irányítja az SZDSZ új gazdasági programjának kidolgozását. A Népszava információi szerint az SZDSZ-ben sokan arra számítanak, hogy Békesi, aki hosszú ideig a szocialista pártban politizált, a jövőben aktív politikai szerepet vállal az SZDSZ-ben.
Vágólapra másolva!

Békesi László lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta: a programkészítés szakmai feladat, hogy elképzeléseiből az SZDSZ mennyit használ fel politizálása során, és ebben személy szerint neki milyen szerepe lesz, az a jövő kérdése, most nem lehet tudni. A volt pénzügyminiszter azt viszont megerősítette, hogy 1999. január elsejével kilépett az MSZP-ből.

Magyar Bálint, az SZDSZ elnöke nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, de lapunknak elmondta: az SZDSZ és Békesi gazdaságpolitikai elképzelései mindig is közel álltak egymáshoz, a volt pénzügyminiszter esetében a szakmaiság és a politika magas szinten ötvöződik, ezért reméli, hogy Békesi nem hagy fel végleg a politikusi pályával.

Magyar Bálint megerősítette lapunknak, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete a héten jóváhagyta "A korszakváltás programja" címet viselő új programot kidolgozó szakmai stáb összetételét. A programírás szakmai vezetője Csillag István, a Pénzügykutató Rt. igazgatóhelyettese lesz.

(Népszava)

Ajánló: