Vágólapra másolva!
A kormány keresi a lehetőséget arra, hogy eltöröljék a nyugdíjkorhatárt, így mindenki maga dönthetné el, mikor akar nyugdíjba menni- ezt Orbán Viktor nyilatkozta az Új Dunántúli Naplónak. A kormány azt is célul tűzte ki, hogy a pályakezdő munkavállalóknak ne legyen kötelező magánnyugdíj-pénztárat választaniuk.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök közölte: megreformálják és megerősítik az állami nyugdíjrendszert és visszavárnak tíz és százezreket a magán-nyugdíjrendszerből. A kormánynak az az elképzelése, hogy mindenkinek névre szóló számlája lenne a nyugdíjfolyósítónál, így mindenki tudja majd, hogy melyik évben, hány forintot fizetett be nyugdíjjárulék formájában, és ezért mennyi nyugdíj jár. A miniszterelnök "tarthatatlan kényszernek" nevezte, hogy az első munkahelyükre belépő fiataloknak kötelező átlépniük a magánnyugdíj-rendszerbe.

A kormány azt is célul tűzte ki, hogy eltörli a nyugdíjkorhatárt, mindenki maga dönthetné el, hogy mikor akar nyugdíjba menni, a nyugdíj pedig a befizetett összeggel lesz arányos.