A polgári platformosok a kizárásokról tárgyalnak<br/>

Vágólapra másolva!
Ma délután valószínűleg kizárják az FKGP frakciójából Szabadi Bélát, az FVM volt politikai államtitkárát. Délelőtt összeültek a polgári platformosok is, hogy a kizárásokról tárgyaljanak. Ülésükre meghívták LÁnyi Zsoltot, Kiszely Katalint és Csúcs Lászlót. Elképzelhető, hogy Szentgyörgyvölgyi Péternek és Balogh Gyulának is át kell ülnie a függetlenek közé.
Vágólapra másolva!

Délelőtt összeültek a Polgári Platform tagjai. Az ülésen nem csak kisgazdafrakció reformos tagjai vannak jelen, hanem néhány független képviselő is, így Csúcs László, Kiszely Katalin és Lányi Zsolt. A politikusok valószínűleg a kizárásokról tárgyalnak, mivel ez lesz a mai hivatalos frakcióülés témája is. Elképzelhető. hogy felmerül az FKGP frakciójából kizárt vagy kilépett kisgazdák visszavétele is.

Az FKGP teljes képviselőcsoportja hétfőn délután tart ülést. A tanácskozáson ismét kölcsönös kizárások várhatóak. A Torgyánhoz hű kisgazdák ugyanis kezdeményezni szeretnék Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető és Balogh Gyula kizárását a képviselőcsoportból pénzügyi visszaélések miatt. A Torgyán-ellenes Független Kisgazdák Demokratikus Szövetsége nevű csoport viszont Szabadi Bélát záratná ki a frakcióból. Szabadi kizárására azután kerülhet sor, hogy pénteken a legfőbb ügyész kérte mentelmi jogának felfüggesztését.

[origo]