Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió Rt. tárgyalásokat kezdett az ÁPV Rt.-vel, hogy a közszolgálati televíziónak ne kelljen kifizetnie az átköltözés csúszása miatti kötbért. Az MTV Rt.-nek eredetileg ez év végén kellett volna elhagynia a Szabadság téri épületet, hogy a Bojtár utcai új televíziós központba költözzön át.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió Rt. tárgyalásokat kezdeményezett az ÁPV Rt.-vel, hogy ne kelljen a közszolgálati televíziónak a szerződésben megállapított, a bérleti díj kétszeresét kitevő kötbért kifizetnie, amiért később költözik ki a Szabadság téri épületéből - erősítette meg a Népszabadság információját Bakó Lajos, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke. Bakó azt is elmondta, hogy a határidők csúszásáért semmilyen felelősség nem terheli a Magyar Televíziót, mert a Bojtár utcai televíziós központ felépítése az ÁPV Rt. kezében van.

Az ÁPV Rt. 1999-ben vette meg a Magyar Televíziótól az egykori tőzsdepalotát, és az eredeti megállapodás szerint 2001. december végéig kellett volna a felépülő új Bojtár utcai székházba költöznie a közszolgálati televíziónak, de az építési munkálatok nem kezdődtek meg.

A leendő televíziós központ építési munkálatainak irányítását és lebonyolítását az ÁPV Rt. által létrehozott, Millennium Médiaközpont Kft. végzi. Bakó Lajos emlékeztetett arra, hogy a székház felépítése után a Magyar Televízió Rt. csak bérelni fogja az új épületegyüttest.