Nem rehabilitálják Csúcsot

Vágólapra másolva!
Szentgyörgyvölgyi Péter kisgazda parlamenti frakcióvezető nem terjeszti a képviselőcsoport elé Horváth Béla - Csúcs László volt FKGP-s, jelenleg független képviselő rehabilitálását kezdeményező - levelét. Szentgyörgyvölgyi azzal érvel, hogy másik képviselő nem kezdeményezheti Csúcs rehabilitálását, csak maga a kizárt politikus.
Vágólapra másolva!

Horváth Béla FKGP-s képviselő kedden írt levelében arra kérte a frakcióvezetőt, hogy a képviselőcsoport rehabilitálja Csúcs Lászlót, akit januárban zártak ki idén januárban.

Szentgyörgyvölgyi Péter jóakaratúnak nevezte a kezdeményezést, amellyel - mint mondta – magánemberként száz százalékig egyetért.

- Frakcióvezetőként ugyanakkor csak az írott szabályokra, a házszabályra hagyatkozhatok, amely szerint ha valakit a frakcióból kizárnak vagy onnan kilép, akkor hat hónap elteltével bármelyik képviselőcsoporthoz csatlakozhat - közölte. Hozzátette: ezt úgy értelmezi, hogy a független képviselőnek kell kezdeményeznie a visszatérést.

- Nincs olyan, hogy valaki beajánlja a képviselőt egy frakcióba, ezért ezt a levelet nem tudom a kisgazda képviselőcsoport elé terjeszteni - indokolta döntését Szentgyörgyvölgyi Péter. A frakcióvezető közölte: amennyiben Csúcs László hasonló tartalmú levelet ír neki, azt azonnal a képviselőcsoport elé viszi.

Csúcs viszont azt mondta, mivel szerinte egyértelmű, hogy törvénysértő volt a kizárása, ezért nem magának kell kezdeményeznie.