Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Őrizetbe vették Grespik hivatalának korrupcióval gyanúsított főosztályvezetőjét

Vágólapra másolva!
Esetenként félmillió forint kenőpénzt fogadott el a rendőrség gyanúja szerint a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egy főosztályvezetője kedvezően elbírált bevándorlási engedélyekért cserébe. A rendőrség szerdán délelőtt csapott le a korrupcióval gyanúsított tisztviselőre és bűntársaira. Két embert őrizetbe vettek, ketten szabadlábon védekezhetnek.
Vágólapra másolva!

Kilenc rendőr jelent meg szerdán délelőtt fél tízkor a Fővárosi Közigazgatási Hivatalban. A hivatal három munkatárást bilincsbe verték, egyiküket előállították és kihallgatták, két hivatalnokot őrizetbe vettek. Azzal gyanúsíthatók a közhivatalnokok, hogy kenőpénzt fogadtak el - esetenként 200-500 ezer forintot - bevándorlási státuszért folyamodó külföldiektől, illetve megbízottjaiktól.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága vesztegetés és más hivatali bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást dr. L. László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal főosztályvezetője, annak beosztottja E. Béla továbbá B. Zsuzsanna a Bereczki and Partners Kft. vezetője valamint a cég egy alkalmazottja ellen.

Grespik László hivatalvezető az [origo]-nak elmondta: a közigazgatási hivatal három munkatársát korrupcióval gyanúsítják. Egy osztályvezetőről és két beosztottról van szó - mondta Grespik.

A főosztályvezetőt és bűntársát, B. Zsuzsannát őrizetbe vették, társaik szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak bevándorlási engedélyek megadásáért esetenként 200-500 ezer forintot kértek, több millió forintot gyűjtötek így össze a rendőrség gyanúja szerint.

Grespik László elmondta, hogy a rendőrségi akció előtt már napokkal kölcsönösen tájékoztatták egymást a rendőrséggel. A hivatalvezető a három gyanúsított közül csak az osztályvezetővel állt rendszeres munkakapcsolatban. Grespik már korábban is gyanította, hogy valami nincs rendben a munkatársával. Elmondta: egyetlen napon múlott, hogy nem váltotta le az osztályvezetőt. Ha a rendőrség csak egy nappal később értesíti a korrupciógyanúról, elbocsájtotta volna az osztáyvezetőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről