Visszakapcsolták a vízellátást Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
Este fél tízkor a helyi vízművek ismét bekapcsolta az ellátásba azt a salgótarjáni belvárosban álló társasházat, melynek lakói két napon át az utcáról hordták a vizet. Ezt megelőzően a lakók teljesítették a cég igazgatójának feltételét: összeadták a közös képviselő miatt keletkezett díjhátralék felét, hozzávetőleg százezer forintot.
Vágólapra másolva!

Angyal Dávid, Salgótarján alpolgármestere, akár csak az érintett lakók maga sem értett egyet a vízmű megoldásával. Az alpolgármestere közölte, hogy a vízmű és az önkormányzat közötti megegyezés alapján egyetlen házat sem szabad kizárni a szolgáltatásból. Ez azt jelenti, hogy vagy közkútról kell vizet adni - ami csak földszintes házak esetében lehet elfogadható -, vagy bizonyos ideig megnyitni a vizet úgy, hogy az minden emeletre eljusson.

A történtekkel kapcsolatban az alpolgármester fontosnak körülménynek tartja a lakók vétlenségét, mely esetben végképp nem az elzárás a megoldás. Az ügyben felvetődik a vízműtársaság mulasztása is, hiszen a szolgáltatónak már harmincezer forintos hátraléknál értesíteni kellett volna minden lakót, és felhívni a figyelmüket a szolgáltatás megszüntetésének veszélyére.

Puszta Béla, a nógrádi megyeszékhely polgármestere szerint az ügyre a jövő hét elején visszatér a cég felügyeletét gyakorló önkormányzat, amely a Salgótarján és Környéke Vízmű Kft. résztulajdonosa is. A jövőben - hangsúlyozta - igyekeznek elkerülni hasonló helyzet kialakulását.