Meghalt a Kecelen összeégett kisfiú

Vágólapra másolva!
Péntek este tüdővérzést kapott és meghalt az a kisfiú, aki Kecelen unokatestvérével együtt megégett október 29-én. A kislány szerdán vesztett életét. A tragédia oka lehet az is, hogy a súlyosan megégett gyerekeket csak az ötödik, a miskolci kórház fogadta. Előtte azonban 400 kilométert utaztatták őket a kórházak között.
Vágólapra másolva!

A két gyerek testének több mint 90 százalékán égett meg; őket a lángokból egyikük apja menekítette ki, aki szintén súlyosan megsérült a tűzben.

A gyerekek állapotát valószínűleg az is tovább ronotta, hogy a tragédia után Kecelről a kiskunhalasi kórházba, onnan a szegedi klinikára, onnan pedig Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították őket, ám egyik helyen sem volt megfelelő háttér gyógyításukhoz. Budapestről két hete mentőhelikopter vitte a két gyermeket Miskolcra.

Lun Katalin országos tiszti főorvos szerdán elmondta: a fővárosi tiszti főorvosnak az október végén és a november elején megégett keceli, illetve tassi gyerekek továbbküldése kapcsán indított vizsgálatai megállapították, hogy a Szent János kórházban és a Heim Pál kórházban hibát követtek el, mert nem jelezték az égés-sebészeti ellátás feltételeiben meglévő hiányosságokat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak.

[origo]

Korábban:

Meghalt az egyik keceli megégett gyerek