Rigler nem összeférhetetlen

Vágólapra másolva!
A mentelmi bizottság mai ülésén megvizsgálta az összeférhetetlenségi albizottság jelentését Rigler Zoltán fideszes képviselőről. A testület elfogadta a jelentést, miszerint Rigler nem összeférhetetlen, tehát vállalkozóként nem használt fel képviselőként megszerzett információkat.
Vágólapra másolva!

Rigler Zoltán ellen Világosi Gábor SZDSZ-es képviselő kezdeményezett összeférhetetlenségi eljárást, mert szerinte a fideszes politikus a képviselői megbízásával összefüggésben tudomására jutott bizalmas információt használt fel az általa megvásárolt építőipari vállalat megszerzésénél. Rigler tavaly alapított 3 millió forintos tőkéjű Kft.-je veszi meg az egyik legnagyobb magyar építőipari holdingot, a 942,5 millió forint alaptőkéjű, az elmúlt esztendőben 8,6 milliárd forintos forgalmat lebonyolító ARÉV Rt.-t. A képviselő vagyonbevallásában két vidéki ház, egy Nissan Patrol gépkocsi és egy 15 millió forintos építési hitel szerepel, állandó jövedelemként pedig havi bruttó 150 ezer forint.

A fideszes politikus korábbi, felszámolt cége, a Rigler Kft. a felszámoló adatai szerint több mint félmilliárdos adóságot hagyott maga után, amelynek egy része tb- és adótartozás. Rigler szerint köztartozást nem hagyott maga után a volt cége.

Ajánlat:

Rekordmennyiségű mentelmi ügy az Orbán-kormány alatt