Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Hazaszállították az emberkereskedelemmel gyanúsított Makai Tamást, akit a nemzetközi körözés alapján a francia hatóságok tartóztattak le.
Vágólapra másolva!

A több mint egy éve nemzetközi körözés alatt álló magyar bűnbanda egyik vezéralakját azzal gyanúsítják, hogy magyar lányokat kényszerített külföldön prostitúcióra, és két testvérével, illetve további bűntársaival egymás között kereskedett velük. A nőket külföldre, elsősorban Spanyolországba vitték.

Elvették útlevelüket, majd azokat, akik nem önszántukból mentek prostituáltnak, erőszakkal kényszerítették az utcára. Több esetben is bántalmazták a külföldi, jobb életszínvonalra vágyó lányokat, baseballütővel verték őket, majd továbbadtak rajtuk. Egyikőjüknek idén nyáron sikerült megszöknie Spanyolországból, és feljelentést tett a bűnbanda ellen - mondta Blitz Miklós, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés elleni alosztályának vezetője. Blitz elmondta, az ügynek Makain és testvérein kívül több gyanúsítottja is van: az emberöléssel gyanúsított Simon Andrást is összefüggésbe hozzák a lánykereskedőkkel.

A spanyol rendőröknek egyszer sikerült Makai Attilát is őrizetbe venniük, a külföldi hatóság azonban elengedte. A bűnügy kapcsán eddig már hatan előzetes letartóztatásban várják a bírósági tárgyalást, Makai testvéreit továbbra is körözi az Interpol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről