Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia

<P class="MsoNormal" style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto"><SPAN lang="HU">S

Vágólapra másolva!
Még idén ősszel sétálóutcává alakítják a Nagymező utca Andrássy út és Mozsár utca közötti szakaszát - a Fővárosi Önkormányzat vezetőinek hétfő döntése szerint. Az említett szakaszon megszűnik az autóforgalom, és átalakítják az útburkolatot is.
Vágólapra másolva!
A városvezetés hétfői értekezletén támogatta, hogy pénzügyi átcsoportosítással a Nagymező utcában az Andrássy út és a Mozsár utca közötti szakaszt átépítsék. A beruházás keretében megújulnak a járda- és útfelületek, és az átmenő forgalom a - a jelenleg is ott közlekedő trolibuszokat kivéve - megszűnik. A kulturális intézményeket azonban továbbra is meg lehet majd autóval közelíteni.

A beruházás pontos költségeiről a februári közgyűlés határoz majd. A kivitelezői közbeszerzési eljárást 2002. május és július között írják ki, így legkésőbb októberre be is fejeződhet az átépítés.

A főpolgármesteri értekezlet támogatta, hogy a következő tanévben - 5 millió forinttal kiegészítve a 2002. évi költségvetésben erre a célra előirányzott 170 millió forintot - a 9. osztályosok ingyenesen kapják a tankönyvcsomagokat.

Ajánlat:

Fővárosi Önkormányzat

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről