A Legfelsőbb Bíróság előtt a bolti sorozatgyilkos

Vágólapra másolva!
Csütörtökön elkezdődött a Legfelsőbb Bíróságon a bolti sorozatgyilkossággal vádolt Erdélyi Nándor ügyének tárgyalása. Első fokon Erdélyit két gyilkosságban találták bűnösnek, és életfogytiglanra ítélték. A védelem teljes felmentést kér a Legfelsőbb Bíróságtól.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön elkezdődött a Legfelsőbb Bíróságon a bolti sorozatgyilkossággal vádolt Erdélyi Nándor ügyének tárgyalása. Az ügyész a büntetés súlyosbításáért, a védő a teljes felmentésért folyamodott a Legfelsőbb Bírósághoz. A tárgyalás három hét múlva folytatódik, ekkor az utolsó szó jogán szólhat Erdélyi Nándor. Ezután várhatóan ítéletet hoz a Legfelsőbb Bíróság.

Erdélyi Nándort 1998 tavaszán gyanúsította meg a rendőrség bolti sorozatgyilkosságokkal. Erdélyi több részletes vallomásban elismerte a rablógyilkosságokat, de még a nyomozás során visszavonta beismerését, majd a visszavonást is visszavonta, a bírósági eljárás során pedig már következetesen tagadott. A rendőrségen maga jelentkezett azzal, hogy a Fenyő-gyilkossággal összefüggő információkat akar átadni a felajánlott milliós jutalomért. Mióta előzetesben van, Erdélyit tanúként hallgatták meg a bombagyárosként ismertté vált Dietmar Clodo büntetőperében.

A Fővárosi Bíróság a vád szerint Erdélyi által 1998 január-februárjában elkövetett négy emberölésből a csepeli kettős gyilkosságot találta bizonyítottnak, egy VII., illetve egy IX. kerületi halálos bolti támadás ügyében azonban bizonyítékok hiányában felmentette a vádlottat. A vád szerint a négy gyilkosság során az elkövető összesen alig több mint 50 ezer forintot zsákmányolt. Az ügyész mind a négy gyilkosság esetében a bűnösség megállapításáért és az elsőfokú ítélet súlyosbításáért fellebbezett, a védelem pedig felmentésért. Így került az ügy másodfokon a Legfelsőbb Bíróság elé.

Az eljárás során készített orvos szakértői vélemény szerint Erdélyi pszichopata, deviáns személyiség, kóros hazudozó, ez azonban nem korlátozza büntethetőségét. A Fővárosi Bíróságnak jobbára közvetett bizonyítékok alapján kellett megállapítania a tényállást.

Korábban:

A Legfelsőbb Bíróság előtt a bolti sorozatgyilkos ügye

Fórum:

Minden ember pszichopata gyilkos!?!