<P class="MsoNormal">Kilenc kilométeres kamionsor áll Rédicsnél

Vágólapra másolva!
Átengedtek negyven-ötven, élőállatot, illetve romlékony árut szállító kamiont a rédicsi határon a sztrájkoló szlovén fuvarozók. A határátkelő mindkét oldalán kilenc kilométeres sorban állnak a kamionok.
Vágólapra másolva!

Rédicsnél a szlovén határőrség megnyitotta a határforgalmat az élő állatokat és a romlandó árut szállító kamionok előtt csütörtök délelőtt - tájékoztatta az [origo]-t Orodán Sándor, a határőrség szóvivője. Az alezredes elmondta, hogy erre azért került sor, mert tarthatatlanná vált a helyzet a magyar oldalon, ahol közel tíz kilométeres kamionsor áll.

A teherfuvarozóknak továbbra is a letenyei és a rábafüzesi határátkelőket ajánlják, az autósok a Tornyiszentmiklós-Pince, illetve a Bajánsenye-Hódos átkelőknél mehetnek át Szlovéniába. Orodán Sándor úgy tudja, hogy a szlovén kormány illetve a fuvarozók képviselői csütörtök délelőtt ülnek le tárgyalni.

A szlovén fuvarozók sztrájkja miatt szerdán este bénult meg a teherforgalom Szlovénia felé. Hazánkba a szlovén fuvarozók sokszor üresen jönnek, és azt sérelmezik, hogy az üres autóknak is végig kell állniuk kamionok hosszú sorát, valamint gyorsabb ügyintézést követelnek.

Korábban:

Megbénult a teherforgalom Szlovénia felé

Lezárták a rédicsi határátkelőt