Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatást kezdeményezett a Fővárosi Főügyészség annak a két őrizetbe vett férfinak az ügyében, akiket a kedd éjjel elhunyt Simon Tibor egykori labdarúgó, edző bántalmazásával gyanúsítanak. Borbély Zoltán, a főügyészség szóvivője elmondta: az előzetes letartoztatás elrendeléséről, amelyet a szökés és elrejtőzés veszélye miatt kért az ügyészség, várhatóan szerdán délután dönt a Fővárosi Bíróság.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a Készenléti Rendőrség törzsőrmesterét és a II. kerületi Cafe Allure nevű szórakozóhely egyik biztonsági emberét még hétfőn vette őrizetbe életveszélyt okozó testi sértés gyanújával Simon Tibor bántalmazásával kapcsolatban.

A jegyzőkönyvek szerint Simon Tibor vasárnap hajnali 4 óra 56 perckor futva menekült az említett szórakozóhelyről, akit a biztonsági őrként foglalkoztatott személyek követtek. Az őrök az egykori labdarúgót elgáncsolták, majd a földön fekvő férfit bántalmazni kezdték. A bántalmazásban az eddigi információk szerint 4-6 személy vett részt.

Simon Tibort, a Sopron labdarúgócsapatának 37 éves vezetőedzőjét vasárnap hajnalban a Cafe Allure közelében olyan brutálisan megverték, hogy életveszélyes koponyatörésekkel és agysérülésekkel kellett a Szent János Kórházba szállítani, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért. A Ferencváros egykori 16-szoros válogatott játékosán három műtétet hajtottak végre, amelyek során vérömlenyeket távolítottak el az agyából, illetve az utolsóval az arra nehezedő nyomást kívánták csökkenteni. A tréner állapota kedden fokozatosan romlott, majd este kritikusra fordult, s az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Korábban:

Elhunyt Simon Tibor

Többezernyi gyertyát gyújtanak Simon Tiborért