Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Fidesz nemet mond a kormányprogramra

Vágólapra másolva!
A Fidesz-elnökség és frakció számára elfogadhatatlan a Medgyessy Péter által beterjesztett kormányprogram, így a képviselőcsoport 164 tagja hétfőn a programra és a miniszterelnök-jelölt személyére egyaránt nemmel fog szavazni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke.
Vágólapra másolva!

A leköszönő ifjúsági és sportminiszter kiemelte: a beterjesztett kormányprogram "ezernyi ponton" különbözik azoktól a vállalásoktól és ígéretektől, amelyeket Medgyessy Péter és a szocialista párt a választási kampány során, illetve a 100 napos vállalásban tett. Deutsch Tamás elmondta, hogy a kormányprogramból hiányoznak a családok gyarapodásának garanciái, a munka értékének megbecsülését szolgáló javaslatok.

A programban nincsenek benne a gazdaság nyugodt fejlődésének garanciái sem, így a kis- és középvállalkozások támogatása, a Széchenyi-terv korábban ígért folytatása - véli Varga Mihály, a párt alelnöke, leköszönő pénzügyminiszter, aki emlékeztetett: Medgyessy Péter vállalta, hogy nem lesz gázáremelés. Ugyanakkor a programból egyértelműen kitűnik, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány a liberalizáció és a költségalapú árképzés mellett elkötelezett. Ez a mai árakon legalább 40 százalékos gázáremelést jelent. Nem erről volt szó! - mondta Varga Mihály.

ajánlat:

Az MSZP-SZDSZ kormány programja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről