Felmentették a titkosszolgálatok vezetőit

Vágólapra másolva!
A kormányfő felmentette a polgári titkosszolgálatok vezetőit. Az Információs Hivatal élére Czukor József kerülhet, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjévé pedig Zsolnár Istvánt javasolja a Miniszterelnöki Hivatalt irányító miniszter. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetőjét még nem választották ki. A kinevezésekről a kormányfő dönt.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök június 6-i hatállyal felmentette beosztásából Pető Tibort, az Információs Hivatal főigazgatóját, Dobokay Gábort, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját és Chladek Istvánt, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját.

A Miniszterelnöki Hivatalt irányító miniszter az Információs Hivatal élére Dr. Czukor Józsefet, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjévé Dr. Zsohár Istvánt javasolja kinevezni. A jelöltek kinevezéséről a miniszterelnök az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának állásfoglalását követően dönt.

Kiss Elemér a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat új főigazgatójának személyére vonatkozó - a belügyminiszterrel és a honvédelmi miniszterrel egyeztetett - javaslatát a későbbiek során alakítja ki.

Korábban:

Teljes vezérkarcserét hoz a kormányváltás