Halált okozó balesettel gyanúsítják a tábornokot

Vágólapra másolva!
Halált okozó ittas járművezetés bűntettének elkövetésével gyanúsítja az ügyészség Szabó Péter dandártábornokot. A pótnyomozás a napokban zárult le, az ügyészség várhatóan hatvan napon belül dönt: vádat emel-e.
Vágólapra másolva!

Halált okozó ittas járművezetés bűntettének elkövetésével gyanúsítja az ügyészség Szabó Péter dandártábornokot - mondta Borbély Zoltán szóvivő az [origo]-nak. Előzőleg - még tavaly márciusban - Szabó szolgálati gépkocsijával balesetet okozott: Opel Vectrájával belerohant egy IFA teherautóba. A balesetben meghalt Szabó beosztottja. Akkoriban Szabó a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ) vezetője volt.

A dandártábornokot ezt követően halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsította meg a Pest Megyei Főügyészség, majd nem sokkal később halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádemelési javaslatot terjesztettek be Szabó Péter ellen.

Az idén márciusban azonban pótnyomozást rendelt el az ügyészség, amely folyamat végére a napokban tettek pontot és halált okozó ittas járművezetés alapos gyanúját állapították meg. Az ügyészség legkésőbb hatvan napon belül dönt a vádemelésről.

A teherautó vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.