Újabb száznapos programra készül a kormány

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter miniszterelnök büszke a kormány eddigi teljesítményére, a száznapos programot ugyanis 50 nap alatt sikerült teljesíteni - mondta kedden a kormányszóvivő. A kormány újabb száznapos programot indít az év második felében - jelentette be Medgyessy Péter.
Vágólapra másolva!

Ötven nap alatt teljesült a száznapos program minden célkitűzése, sőt a kormány túlteljesítette ígéreteit - jelentette ki kedden Gál J. Zoltán kormányszóvivő. Medgyessy Péter miniszterelnök azt mondta, hogy büszke a kormány teljesítményére, és hisz abban, hogy a politikai ellenfeleket gondolkodásra és nem térdre kell kényszeríteni. "Az, hogy ma az ellenzék is együtt szavazott a kormánnyal, bizonyította, hogy ez jó taktika volt, annak ellenére, hogy a kampány után is volt egy hangos kisebbség, mely hangulatkeltéssel próbálkozott" - mondta Medgyessy.

Medgyessy Péter ezután a kormány főbb célkitűzéseit sorolta fel. Elsőként a múlttal való intézményes szembenézést említette. Ezzel kapcsolatban büszkén jelentette ki, hogy egyedüliként hozta nyilvánosságra múltja minden szegletét, és hozzátette, hogy erre most másnak is lehetősége van. A második pont a kormány új típusú felelőssége, ehhez azt tette hozzá, hogy a jelenlegi kormány valóban teljesítette ígéreteit, ellentétben az előző kormánnyal. Ugyanakkor hozzátette: megindultak a vizsgálatok azok ellen, akik az előző ciklus alatt saját pénzükként kezelték az adófizetők pénzét. A kormány harmadik fő célkitűzése a jóléti rendszerváltás megteremtése, ennek két alappillére van: a teljesítménynövelés és az esélyteremtés. Utóbbival kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarország még Mexikónál is rosszabb helyzetben van abból a szempontból, hogy a gyerekek jövőjét mennyire meghatározza szüleik anyagi helyzete. Utolsó fő célkitűzésként Medgyessy Péter "gyermekeink Magyarországának megteremtését" említette. Ezzel kapcsolatban szeptemberig várható, hogy új családtámogatási formákat javasol a kormány. Ezek közül egyet emelt ki, ami lehetővé teszi, hogy az újszülött gyerekkel az apák egy hétig otthon maradhassanak.

A kormány újabb száznapos programot indít az év második felében - jelentette be Medgyessy Péter, aki úgy véli, hogy érdemes a költségvetési évet több, kisebb szakaszra bontani a számonkérhetőség kedvéért.