Újabb milliárdokat vár az MTV

Vágólapra másolva!
A köztévé újabb 6-8 milliárd forintot kér az Országgyűléstől, hogy talpon tudjon maradni - számol be a tévé kuratóriumának döntéséről a Népszabadság. Emellett a finanszírozás hosszú távú megoldását is várják.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió kuratóriuma arról döntött keddi ülésén, hogy újabb milliárdokat kér az Országgyűléstől, miután a köztévét a csődhelyzettől csak ez mentheti meg. Az elmúlt években csak különböző állami támogatásokkal életben tartott MTV-nek újabb 6-8 milliárd forintra lenne szüksége.

Az MTV csak tavaly 12,5 milliárdos tőkepótlást kapott a törvényhozástól, emellett elengedték 11 milliárdos köztartozását is. A napi 25 millió forintos veszteséget termelő köztévé már felélte a tőkeinjekciót.

A leköszönő Orbán-kormány utolsó intézkedései között kezességet vállalt egy 12 milliárdos hitelre a televíziónak, azonban még a tranzakció kivitelezése előtt visszavonta a döntést a Medgyessy-kabinet.

A tévé kuratóriuma arról is döntött, hogy legitimnek tekinthető Ragáts Imre ügyvezetői megbízása, aki Mendreczky Károly júliusi lemondása után ideiglenesen átvette a köztévé irányítását. A kinevezésről szóló döntésből kihagyták a civil szervezetek képviselőit, és a pártdelegáltakból álló elnökség szavazta meg - írja a Népszabadság.