Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Juszt László első fokon pert nyert Orbán Viktor ellen

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor volt miniszterelnök megsértette Juszt László személyiségi jogait, és ezért nyilvánosan bocsánatot kell kérnie az újságírótól a Budai Központi Kerületi Bíróság kedden hozott elsőfokú döntése szerint. Juszt azért perelte be a volt miniszterelnököt, mert egy rádióinterjúban azt mondta róla: ilyen embernek nincs helye a médiában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor azután beszélt az újságíróról, hogy három éve, államtitoksértésre hivatkozva, menesztették Juszt Lászlót az MTV-től, és megszüntették Kriminális című műsorát. A történtek után Orbán Viktor egy szerda reggeli rádióinterjúban úgy vélte, hogy ilyen embernek nincs helye a médiában. A Kriminális című hetilapban - melynek Juszt volt a főszerkesztője - a megfigyelési ügy kapcsán olyan dokumentumok láttak ugyanis napvilágot, amelyek a rendőrség gyanúja szerint államtitoknak minősültek. Később bűncselekmény hiányában megszüntették az államtitoksértés bűntett alapos gyanúja miatt folytatott eljárást.

Juszt László elmondta: az elsőfokú ítélet szerint Orbán Viktor nyilvános kijelentéseivel megsértette személyiségi jogait. Ezért a volt kormányfőnek a bíró által megfogalmazott szöveget - amely nyilvános bocsánatkérésről szól - három országos napilapban, a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a Magyar Nemzetben közöltetnie kell a saját költségén.

Az újságíró azt is elmondta, hogy a bíróság elmarasztalta a Püski Kiadót is, amely megjelentette Orbán Viktor rádióinterjúit, hiszen a könyvben is olvasható az ő személyiségi jogait sértő kijelentés.

Doncsev András, Orbán Viktor sajtótitkára elmondta: az elsőfokú ítélet kézhezvétele és annak tanulmányozása után döntenek arról, hogy megfellebbezik-e a döntést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről