Csurka: Nem a polgári köröknek

Vágólapra másolva!
A MIÉP szerint megkésve érkezett a polgári körök részéről az önkormányzati választásokra az együttműködési ajánlat, ezért a párt jelöltjei nem kívánnak sehol sem visszalépni más jobboldali jelölt javára - mondta Csurka István, a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) elnöke csütörtökön Törökbálinton egy kampánygyűlés előtti sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Csurka István közölte: tizenkét Budaörs környéki település polgári körei levélben fordultak hozzá, felajánlva, hogy együttműködés keretében, polgármester- vagy képviselőjelöltjeik mindenütt kölcsönösen lépjenek vissza az esélyesebb vetélytárs javára. Csurka István szerint e közeledés mögött a Fidesz burkolt szándékai húzódnak, ám a MIÉP már nem kívánja ezt az együttműködést.

- Már csak azért sem, mert hiányzik a programok előzetes egyeztetése - húzta alá, megjegyezve, hogy ugyanakkor az elmúlt hetekben a Fidesz vezetői többször is igaztalan vádakkal, bírálatokkal illették őt mint a MIÉP elnökét.

Csurka István példaként megemlítette, hogy a tavaly szeptember 11-i amerikai terrortámadás kapcsán tett nyilatkozatát most is elítélik a Fidesz egyes vezetői, holott az Irak ellen most készülő háború véleménye szerint éppen az ő akkori megállapításait igazolják.
Szólt arról is, hogy Budapesten és Pest megyében jók a MIÉP választási esélyei. Pest megyében 53 helyen indulnak MIÉP-es vagy a párt támogatását is élvező polgármesterjelöltek.