Maradt az eredmény Dégen

Vágólapra másolva!
A Fejér megyei Dégen - ahol az 1-es szavazókörben vasárnap megismételték a szavazást - ismét a független Verebics Gézát választották polgármesternek. Verebics, aki a múlt héten csak egyetlen szavazattal kapott többet riválisánál, most 35 szavazattal nyert.
Vágólapra másolva!

Verebics Géza 1988 óta a falu vezetője. Előbb tanácselnökként, majd 1990-től polgármesterként irányította a képviselő-testület munkáját. A 2.400 lelkes község 1-es szavazókörében a vasárnapi megismételt voksoláson ugyancsak két független polgármesterjelölt és 31 képviselőjelölt közül választották meg a falu első emberét, illetve a 9 tagú képviselő-testületet.

A polgármesterre - aki a múlt heti voksolásnál egyetlen szavazattal kapott többet riválisánál a helyhatósági választásokon ugyancsak függetlenként induló Szabadiné Petróczki Mártánál - a falu három szavazókörének vasárnap este összesített eredménye szerint 35-tel többen voksoltak, mint ellenfelére.

A szavazókörhöz tartozó 571 szavazásra jogosult választópolgár 82,1 százaléka járult az urnákhoz. Négyszázhatvankilencen szavaztak. A szavazás megismétlésére Dégen a Fejér megyei Bíróság döntése alapján került sor.

A határozatra az adott okot, hogy az 1-es számú szavazókörben a voksok számlálásakor a mozgóurnából hiányozott az érvényesítő lap annak ellenére, hogy a választási bizottság tagjai állították, azt rendben elhelyezték az urnában. A helyi választási bizottság a szavazás megismétléséről döntött. A határozatot a megyei választási bizottság érvénytelenítette, s a mozgóurnában leadott összesen kilenc szavazatot egyaránt levonta mindkét polgármesterjelölttől.

A múlt heti szavazáson egyetlen vokssal alulmaradt polgármesterjelölt fellebbezését követően a Fejér Megyei Bíróság tárgyalás nélkül hatályon kívül helyezte a megyei választási bizottság döntését, s annak alapján írta ki a dégi választási bizottság az ismételt szavazást.