Új nevet kaphat a Horthy köz Pátyon

Vágólapra másolva!
Páty új, szocialista polgármestere elképzelhetőnek tartja, hogy új nevet kap a Horthy Miklós köz, az ügyben a képviselőtestülettel fog egyeztetni. Előbb a helyiek véleményét kérik az ügyben, valószínűleg népszavazáson döntenek arról, legyen-e utcája a volt kormányzónak a településen. Tavaly nyáron kereszteltek el egy utcát Horthyról.
Vágólapra másolva!

Horthy Miklós egykori kormányzóMég idén ismételten a pátyi önkormányzat elé kerül a Horthy Miklós köz esetleges átnevezése. A településen több névtelen, csak helyrajzi számmal rendelkező utca is van, ezeknek mindenképpen nevet kell adni. Amikor az új nevekről döntenek, újra tárgyalnak arról is, hogy továbbra is Horthy Miklós nevét viselje-e Páty egyik utcája, vagy megváltoztassák az elnevezést.

Páty új polgármestere, Bognár András (MSZP) azt mondta az [origo]-nak, hogy mindenképpen foglalkozik az üggyel, hamarosan az illetékes bizottság elé kerül a kérdés. Közben felmérik azt is, hogy a helyiek mennyire ragaszkodnak az egykori kormányzóhoz. Elképzelhető, hogy népszavazáson döntenek a kérdésről - mondja a polgármester.

Horthy Miklós egykori kormányzóról tavaly augusztusban neveztek el egy utcát Pátyon, Székely László MIÉP-es önkormányzati képviselő javaslatára, a politikus háza előtti utcaszakaszon. Október 20-án azonban a képviselőtestület egy része kicserélődött, Székely már nem tagja a testületnek, a falut új polgármester vezeti. Az országban eddig egyedül Pátyon létezik Horthy Miklósról elnevezett utca.