Az ORTT-engedélye hiányzik a Hír Tv-nek

Vágólapra másolva!
Várhatóan csütörtökön megkapja a Hír Televízió az indulásához szükséges engedélyt az Országos Rádió- és Televízió Testülettől. A hírműsorok reggel 6-tól éjjel 11 óráig lesznek láthatóak, de a részletes tervekről Borókai Gábor - elnök - nem nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint december 2-án indul a Hír Televízió. A csatorna indításához szükség van még az Országos Rádió- és Televízió Testület engedélyére, ami várhatóan csütörtökön megszületik - írja a Magyar Hírlap. A tervek szerint a tv reggel 6-tól éjjel 23 óráig sugároz adást, melyben hírsávok és hírmagazinok váltják egymást.

A Magyar Hírlap értesülései szerint az új tv székhelye megegyezik a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt. (BIH) irodájának címével. A BIH Rt.-hez szorosan kapcsolódik Ungár András, az exkormányfő tanácsadójának, Schmidt Máriának a férje - olvasható a lap csütörtöki számában. A csatorna főszerkesztője Dlusztus Imre, a Délmagyarország egykori főszerkesztője, elnöke Borókai Gábor volt kormányszóvivő lesz. Ungár az igazságügyi tárca cégnyilvántartása szerint a BIH Rt. egyik igazgatósági tagja. A cég 2001 őszétől adta bérbe a Deutsch Tamás vezette ifjúsági minisztériumnak Bajcsy-Zsilinszky úti telephelyét, ahol azóta is a szaktárca információs szolgáltató irodája működik. A húszmillió forint tőkével bejegyzett Hír Televízió részvényein húsz magánszemély osztozik. Az rt. elnöke Borókai Gábor volt kormányszóvivő, aki többszöri megkeresésre sem kívánt beszélni az elképzeléseiről. Egyik munkatársán keresztül annyit üzent: egyelőre nincs miről nyilatkoznia.