Vágólapra másolva!
Az apja megölésével vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Nógrádi Ádám beperelte az ügye tárgyalására kijelölt bírót és a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot. Szerinte a bíró megsértette személyiségi jogait. Fodor Endre, az érintett bíró szintén pert indít Nógrádi ellen, hamis vád miatt.
Vágólapra másolva!

Pécsi Kálmán, Nógrádi Ádám védője az [origo]-nak elmondta, hogy beperelték Fodor Endre bírót, aki védence ügyét tárgyalta volna. Szerintük ugyanis a bíró elfogult, többször megsértette Nógárdi Ádám személyiségi jogait. Emellett elfogultságát az is bizonyítja, hogy elutasított egy bizonyítási indítványt, amelyben a védelem tanúit hallgatták volna meg - állítja Pécsi Kálmán. Fodor mellett a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot is beperpelték Nógrádiék, így az ügyet egy másik bíróságnak kell tárgyalnia, mivel a megye összes bírája elfogultságot jelentett be.

Bodóczky László, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elnöke szerint az még nem dőlt el, hogy az államfő megadja-e a felmentést az országgyűlési képviselőkhöz hasonlóan a bírókat is megillető mentesség alól és így megkezdődhet-e a per.

Nógárdiék beadványa után Fodor Endre is pert indít, hamis vád miatt. Szerinte ugyanis nem igaz, hogy megsértette Nógárdi személyiségi jogait - jelentette az MTI.

Nógrádi Ádám az egykori parlamenti olajbizottság tanúja, Nógrádi Zsolt öccse. Nógrádi az ügyészség szerint 1998. október 25- én egy kilencmilliméteres pisztollyal tarkón lőtte apját. A holttestet becsomagolta és egy pirtói kútba dobta. A névtelen levél, mely a halotthoz vezette a rendőrséget feltehetően szintén Nógráditól származik.

A férfi, miután apja meghalt, - a vádirat szerint- pénzzavar miatt még az áramot is úgy lopta, és sírkő, kerékpár és motorlopásokból élt. Letartóztatása alatt megpróbáltmegszökni, felakasztotta megát cellájában, de már cellája felgyújtásával is próbálkozott. A letartóztatása alatti ügyei miatt is megvádolták Nógrádit.