Vágólapra másolva!
A hófúvások miatt rosszabbodott a helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol szombat kora délelőtt még öt települést, kora délutánra azonban már csak két települést nem lehetett a hóakadályok miatt megközelíteni. Az ország többi részén a legtöbb útról eltakarították a havat, néhány mellékút azonban továbbra is járhatatlan.
Vágólapra másolva!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a délelőtti öt helyett már csak két település, Taktaszada és Tiszalúc van elzárva a külvilágtól, mivel kora délutánra elérték a hómarók a korábban elzárt bodrogközi Lácacsékét, Dámócot és Monyát is. Sajgó Tamás, a megyei közútkezelő társaság ügyeletének vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a főutak a megye teljes területén járhatók.

Juhász Frigyes, a határőrség miskolci igazgatóságának szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Bodrogközben ismét megnyitották a forgalom előtt a Pácin és a szlovákiai Nagykövesd közötti határátkelőt, amelyet pénteken a hófúvás miatt zártak le.

Az ország többi részén javult a helyzet

Már csak az ország északkeleti részén esik intenzíven a hó, az utak kevés kivétellel mindenhol járhatók. A péntekről szombatra virradó éjszaka esett havat a megyei közútkezelő társaságok munkagépei a főutakról reggelre eltakarították, néhány mellékút azonban továbbra is járhatatlan.

Sok alsóbbrendű úton csak nagyon lassan lehet haladni, mert a gépek csak egy nyomsávot tudtak felszabadítani. Több megyében segítette az éjszakai úttisztítást a szél gyengülése, azonban a nap folyamán várhatón ismét megerősödik a szél az északnyugati és keleti területeken, helyenként hófúvások lesznek. A főutak általában hókásásak és latyakosak, a mellékutak többsége havas.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - ahol 7 órakor elállt a havazás - 77 munkagép takarította folyamatosan az utakat az éjszaka folyamán. Éjfél után Lajosmizsénél sikerült felszabadítani az E75-ös utat, amelyet egy korábbi kamionbaleset miatt zártak le. A vonatok egyes vonalakon kisebb késésekkel közlekednek, de járhatatlan pályaszakasz nincs. A havazás a budapesti közlekedésben sem okozott fennakadást.