Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a móriakat

Vágólapra másolva!
Újabb bűncselekmény, ezúttal rablás bűntette kísérletének alapos gyanúja miatt hallgatták ki Kaiser Edét és Hajdú Lászlót a móri ügyben eljáró nyomozók hétfőn Budapesten. A nyomozók gyanúja szerint a két férfi még 2000. novemberében egy pénzváltással is foglalkozó utazási iroda alkalmazottját támadták meg. Akciójuk azonban nem járt sikerrel, mert a sértett megakadályozta a rablást.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleménye szerint a móri bankrablással gyanúsított két férfi - a beszerzett bizonyítékok szerint - 2000. november 17-én lőfegyverrel megtámadta egy pénzváltással is foglalkozó utazási iroda alkalmazottját a Keleti pályaudvaron. Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága tájékoztatása szerint az elkövetők készpénzt akartak szerezni, de ebben a sértett ellenállása megakadályozta őket.

K. Edét és H. Lászlót legutóbb február 4-én egy budai bevásárlóközpont pénzváltójának kifosztásával gyanúsították meg. Zsombok György alezredes, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság főosztályvezetője akkor elmondta: a nyomozás adatai szerint fennáll az alapos gyanú, hogy K. Ede részt vett abban a bűncselekményben, amelynek során 2001. november 28-án betörtek a Mammut II. bevásárlóközpont egyik pénzváltójába, és másnap reggel a trezorral együtt és hatmillió forinttal távoztak.

A betörés két másik gyanúsítottját - akiknek rokonai alibit igazoltak a nyolc áldozatot követelő móri bankrablás egyik gyanúsítottjának, K. Edének - január végén fogták el a kommandósok. Őket előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A móri bankrablás ügyében a rendőrség július végén vette őrizetbe és gyanúsította meg K. Edét és H. Lászlót. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, amit októberben öt hónappal meghosszabbítottak. A rendőrség korábban egyesítette a móri bankrablás, valamint egy csepeli postarablás, illetve egy budaörsi fegyveres rablás nyomozását, miután mindhárom bűncselekmény elkövetésével H. Lászlót és K. Edét gyanúsítják.