Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Borókai: a Hír TV mennyiségben már a legjobb

Vágólapra másolva!
Több mint egymillió otthonban fogható már a Hír TV adása. A televízió a közeljövőben újabb műsorokkal jelentkezik, nagyobb és modernebb stúdióba költözik, valamint tavasztól megkezdik a nézettségi adatok gyűjtését - közölte Borókai Gábor vezérigazgató. Az Orbán-kormány volt szóvivője szerint a csatorna mennyiségben - a napi 34 híradóval - már a legjobb.
Vágólapra másolva!

A Hír TV másfél hónap alatt már több mint 1,1 millió háztartásba jutott és jut el, tematikus csatorna ilyen gyorsan még nem terjeszkedett Magyarországon - mondta Borókai Gábor csütörtökön, Szekszárdon. A Hír TV vezérigazgatója szerint mivel kábelen jelenleg 1,8 millió hazai háztartás érhető el, a Hír TV tovább terjeszkedik, az ehhez szükséges szerződések aláírás előtt állnak.

Mint Borókai Gábor beszámolt róla, tavasszal kezdik meg a nézettségre vonatkozó adatok gyűjtését, jelenleg nem tudni, hogy a televízió adását hányan kísérik figyelemmel. A nézettségi felmérések során tájékozódni szeretnének, melyek a kedvelt és kevésbé szeretett műsoraik, és igyekeznek majd összehangolni a nézők igényeivel a műsorstruktúrát - tette hozzá. A vezérigazgató elmondta, a tévé működéséhez szükséges anyagi háttér rendelkezésre áll, az üzleti tervek szerint 6 év kell ahhoz, hogy a társaság saját lábára álljon és nyereséget termeljen.

Megjegyezte, hogy a tévénél folyamatosak a fejlesztések. A műsorkészítés jelenleg egy 90 négyzetméteres bérelt stúdióban folyik, ahonnan a stáb egy hónap múlva két új, egy 200 és egy 100 négyzetméteres, a legmodernebb digitális technikával felszerelt helyiségbe költözhet. Mindez nagyobb üzembiztonságot, frissebb, pörgőbb programok készítését teszi lehetővé - közölte. Borókai Gábor a beruházás költségéről illetően nem nyilatkozott, azt viszont elmondta: vasárnaptól két újdonsággal, Kun Miklós történész A birodalom titkai című sorozatával és egy politikai elemző műsorral jelentkeznek.

A vezérigazgató arra a kérdésre, miszerint várható-e, hogy a Hír TV adását kiterjesztik határon túli területekre is, azt válaszolta: Erdélyből és Szlovákiából sokan érdeklődnek a csatorna iránt, de ahhoz, hogy Magyarországon kívül is fogható legyen, a külföldi kábelszolgáltató cégekkel további tárgyalásokra van szükség. Szerinte egyelőre az a legfőbb cél, hogy a Hír TV Magyarországon legyen minél elfogadottabb. A csatorna arra törekszik, hogy hiteles forrásként tartsák számon. Napi 34 híradójával mennyiségben már a legjobb, és szeretne minőségben is az élre kerülni - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről