Súlyos bűnlajstrom a bíróságon a balástyai ügyben

Vágólapra másolva!
Több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolják a balástyai gyilkosságok miatt Sz. Zoltánt. A Csongrád Megyei Főügyészség emellett lőfegyverrel való visszaéléssel is vádolja a férfit. A vádiratot az ügyészség átadta a bíróságnak.
Vágólapra másolva!

Öt nő meggyilkolásával vádolja a balástyai Sz. Zoltánt a Csongrád Megyei Főügyészség, a vádiratot átadták a Csongrád Megyei Bíróságnak. A megyei főügyészség több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Emellett a lőfegyverrel való visszaélés is szerepel a vádpontok között, ugyanis a férfi tanyáján a házkutatáskor találtak egy pisztolyt.

Lőrinczy György főügyész pénteken szegedi tájékoztatóján elmondta: a 35 éves Sz. Zoltán 1998 áprilisa és 2000 nyara között követte el a gyilkosságokat. A főügyész szerint a férfi a balástyai presszóban két alkalommal ismerkedett meg egy-egy helybéli lánnyal, akiket a tanyájára csalt, ott többször fejbe vágta, megfojtotta őket, majd mindkét holttestet elásta a közelben.

Lőrinczy György elmondta, hogy a harmadik áldozattal egy út mellett ismerkedett meg a vádlott, aki a lányt közösülési szándékkal egy vasúti pálya közelébe vitte. Ott egy kővel fejbe vágta, megfojtotta és a sínekre tette, később egy tehervonat átment a holttesten.

A negyedik áldozatot ügyet intézni hívta egy tanyára Sz. Zoltán, ám út közben megfojtotta és eltemette, az ötödik nőt közös üzletelés ígéretével csalta tanyájára, miután több mint 300 ezer forint kölcsönt vetetett fel vele. A férfi ezt a nőt is megfojtotta, a holttestet elásta a tanya közelében, a pénzből pedig motort vett - mondta Lőrinczy György.

Az elmeorvosi szakértő megállapította, hogy a férfi nehezen viseli a feszültségeket, lényeges számára, hogy megbüntesse azt, aki sérelmet okoz neki, továbbá zavart a szexuális élete és ezt leplezni akarja. A szakvélemény szerint ez a tudati állapot nem érinti a férfi beszámíthatóságát.