Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem utasítják ki az iraki diplomatákat

Vágólapra másolva!
Magyarország nem lát okot arra, hogy eleget tegyen az Egyesült Államok kormánya kérésének, és kiutasítsa az iraki diplomatákat az országból. A kormány erről diplomáciai jegyzékben tájékoztatta az Egyesült Államokat.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html',%20500,%20620)Friss iraki hírek sms-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Az Egyesült Államok pénteken arra kérte a szövetséges államokat, hogy zárják be az iraki nagykövetségeket és utasítsa ki az iraki diplomatákat az országból. Kovács László külügyminiszter szombaton az [origo]-nak elmondta: Magyarország nem lát okot arra, hogy eleget tegyen az USA kérésének. A kormány döntéséről diplomáciai jegyzékben, a nagykövetségen keresztül tájékoztatta az Egyesült Államokat.

Kovács úgy véli, ha a magyar kormány ezt a lépést megtenné, akkor megszűnne a diplomáciai kapcsolat Irakkal. A külügyminiszter szerint Magyarországnak érdeke, hogy a háborút követően az új iraki vezetéssel szoros kapcsolatot alakítson ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről