Orbán nyert Juszt ellen első fokon

Vágólapra másolva!
Hétfőn a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokú, nem jogerős ítéletében elmarasztalta Juszt Lászlót, mert az újságíró egy 2002 októberében megjelent cikkében megsértette Orbán Viktor személyhez fűződő jogait.
Vágólapra másolva!

Juszt László azt állította cikkében, hogy Orbán Viktor volt miniszterelnök 2002. október 23-án elmondott ünnepi megemlékezésében antiszemita kijelentést tett.

A bíróság megállapította, hogy Juszt megsértette Orbán személyiségi jogait, és eltiltotta a további jogsértésektől. Emellett arra kötelezte az újságírót, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül a Népszava című napilapban tegyen közzé közleményt, amelyben sajnálkozását fejezi ki a jogsértés miatt. Az ítélet nem jogerős.

A cikk miatt Kövér László, a Fidesz alelnöke március 18-án, első fokon, nem jogerősen ugyancsak személyiségi jogi pert nyert Juszt ellen.

A múlt héten Orbán viszont jogerősen elvesztett egy személyiségi jogi pert Juszttal szemben. A volt kormányfő négy évvel ezelőtt azt mondta egy nyilatkozatában, hogy az újságíró törvénysértően járt el, amikor közzétette a megfigyelési ügy dokumentumait. Orbánnak az ítélet szerint három napilapban kell bocsánatot kérnie.