Ellátatlanul halt meg a kórházban a hajléktalan

Vágólapra másolva!
Egy erősen vérző hajléktalan halt meg vasárnap a Jahn Ferenc Kórházban, miután ittassága miatt a sebészetről - sérüléseinek ellátása helyett - a detoxikálóba szállították. A kórház igazgatója tagadja a Magyar Hírlap információit.
Vágólapra másolva!

A hajléktalan beszállításakor a kijózanító ügyeletes orvosa a sebészetre küldte az erősen vérző hajléktalant. A sebész azonban nem vizsgálta ki a vérzés okát, hanem a kezelt férfi állapotát kielégítőnek ítélve, visszaküldte a kijózanítóba. Nem sokkal később a hajléktalan a kórházban életét vesztette.

Gerő Gábor, a Jahn Ferenc Kórház főigazgatója tagadta a Magyar Hírlap értesülését, azt nyilatkozta, hogy ha történt volna ilyen eset, arról tudna. A sebészeten viszont nem tagadták, hogy a hajléktalan meghalt vasárnap a kórházban, azonban azt állították, hogy mindent megtettek a beteg érdekében, a férfi tüneteiről, a boncolási eredményről azonban - betegjogi elvekre hivatkozva - nem nyilatkoztak.

"Az ápolatlan külsejű, erős alkohol- és testszagot árasztó hajléktanokkal gyakran annak ellenére sem hajlandók foglalkozni, hogy az egészségügyi ellátásról szóló törvény szerint még a legdrágább vizsgálatokat is kötelesek lennének rajtuk elvégezni" - mondta Funk Sándor, a Nyírő Gyula Kórház addiktológusa.