Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az adatvédelmi biztos vizsgálódik a PSZÁF-nál

Vágólapra másolva!
Az adatvédelmi biztos pár hete vizsgálatot indított a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél. Az állampolgári bejelentés nyomán indult vizsgálat során arra keresi a választ Péterfalvi Attila, hogy a törvényeknek megfelelően működtetik-e a szervezet épületének biztonsági rendszerét.
Vágólapra másolva!

Állampolgári bejelentés nyomán kezdeményezett vizsgálatot néhány hete Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF). Az ombudsman arra kíváncsi, hogy a hivatalnak helyet adó irodaépület biztonsági rendszerét a jogszabályoknak megfelelően működtetik-e - írja a Népszabadság.

A biztonsági rendszerrel kapcsolatban a PSZÁF elnökének megverését követően nyilvánosságra került a felügyeletnél történt törvénytelenségekről szóló húszoldalas jelentés is tesz néhány megjegyzést. A dokumentum szerint a szervezet által bérelt épületben 52 kamerát szereltek fel, a telefonközpont pedig alkalmas a beszélgetések lehallgatására. A jelentés azt is állítja, hogy Szász Károly elnöksége idején azokat a munkatársakat, akik szimpatizáltak a Fidesszel, vagy elbocsátották, vagy alacsonyabb beosztásba helyezték.

Az ombudsman még június elején jelezte a PSZÁF-nak, hogy a helyszínen szeretné ellenőrizni a biztonsági rendszert, a felügyelet azonban még nem válaszolt neki. A vizsgálat ettől függetlenül elkezdődött - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről