Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Simon László, Korompai Nikolett és 13 társa ellen a Concordia Rt., illetve a GMS 96 Kft. ügyében, összesen 160 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt - mondta el a Fővárosi Főügyészség osztályvezetője.
Vágólapra másolva!

A vádlottakat azzal gyanúsítják, hogy 1999-ben, illetve 2000-ben a két vállalat vezetőiként vagy alkalmazottaiként színlelt raktárbérleti szerződéseket kötöttek más cégekkel és fiktív számlákat állítottak ki, amelyek alapján azonban teljesítés nem történt - mondta Ihász Sándor, a Fővárosi Főügyészség Kiemelt Ügyek Osztályának vezetője.

A Concordia Rt. 1990-ben és 2000-ben az akkori Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 100 százalékos tulajdona volt. Ez a cég volt a GMS 96 Kft. 99 százalékos tulajdonosa - tette hozzá az ügyész.

A vád szerint a cselekmények során döntő szava a felbujtói magatartással vádolt Simon Lászlónak volt, aki akkoriban Torgyán József földművelésügyi miniszter tanácsadója, ugyanakkor a Concordia Rt. ügyvezetőjének, Korompai Nikolettnek az élettársa volt.

Az ügyészség szerint az eseményekben Korompai Nikolett irányító szerepet töltött be, Böröczki Csaba, a GMS 96 Kft. ügyvezetője pedig végrehajtói feladatokat vállalt.