Két szervezet vonul pénteken az Erzsébet hídra

Vágólapra másolva!
A Lelkiismeret'88 Csoport is csatlakozott a tavaly július 4-i hídfoglalás évfordulójára szervezett tüntetéshez. A pénteki megmozdulást a radikálisan jobboldali Szabad Magyarországért Mozgalom szervezi, bejelentésüket a rendőrség tudomásul vette. A Lelkiismeret'88 Csoporttal azonban még egyeztetne a rendőrség, ők viszont nem mennek el a megbeszélésre.
Vágólapra másolva!
Újra felvonulnak a hídfoglalók/itthon/20030628egyev.html

Egy évvel az Erzsébet hídi csata néven elhíresült jobboldali tüntetés után ismét demonstrációt szervez a Szabad Magyarországért Mozgalom (SZMM). A tüntetők ezúttal is az Erzsébet híd budai hídfőjénél gyülekeznek majd. A híd egyik járdáján vonulnak majd a Döbrentei téri gyülekezőhelyről a Március 15. és a Roosevelt tér érintésével a Kossuth térre. A szervezet bejelentette a megmozdulást a rendőrségen.

A tüntetéshez csatlakozó Lelkiismeret'88 Csoport vezetője azonban azt mondta, hogy a rendőrök javasolta egyeztetésre nem mennek el, mert korábban túl sok problémájuk volt az ilyen megbeszélésekkel. Utoljára május 4-én, a kendertüntetésen történt, hogy a Lelkiismeret'88 aktivistái nem tartották be a rendőrségen tett ígéretüket, és megzavarták a tér túloldalán a Kendermag Egyesület párhuzamos demonstrációját. A szervezet MTI-nek nyilatkozó elnöke most azt ígérte, hogy a járdán maradnak, és ezúttal nem zárják le a hidat. A rendőrség még nem nyilatkozott, hogy tudomásul vették-e a tüntetés bejelentését.

2002. július 4-én 57 embert állított elő a rendőrség az Erzsébet hídi összecsapást követően. Akkor a Lelkiismeret '88 akciócsoportot hozták összefüggésbe a választási szavazatok újraszámlálását követelő tüntetés megszervezésével. Tavaly a tiltakozók autókkal zárták le az Erzsébet hidat, onnan pedig többszöri felszólítás ellenére sem vonultak el. A rendőrségi beavatkozás után a tüntetés a Kossuth téren folytatódott, majd a Rákóczi úton, az Astoriánál ért véget.