Vágólapra másolva!
Jánosi György korábbi sportminiszter bírálta utódját, Gyurcsány Ferencet. Szerinte "néhányan igazi munka, valódi teljesítmény nélkül jutottak vagyonhoz és hatalomhoz". Szocialista politikusok elhibázottnak tartják Jánosi nyilatkozatát, mert "a sértettség beszélt belőle". Jánosi mellett néhány napja Horn Gyula volt kormányfő is bírálta a kormányt.
Vágólapra másolva!

Jánosi György volt sportminiszter, az MSZP országos választmányának elnöke a Nap-kelte hétfői adásában élesen bírálta a kormány és a szocialisták körüli "gyanús ügyeket". Jánosi szerint a pártnak meg kell őriznie a tisztaságát, mert ellenkező esetben "elzavarják" őket a kormányzatból a választók 2006-ban, mint tették ezt tavaly a Fidesszel is. "Túl sok, gyanúsnak mondható ügy látott napvilágot, amelyek azt mutatják, hogy néhányan igazi munka, valódi teljesítmény nélkül jutottak vagyonhoz és hatalomhoz" - mondta Jánosi. A politikus utódja, Gyurcsány Ferenc körüli botrányokra gondolt elsősroban, de hozzátette még a hajdúszoboszlói üdülővásárlás ügyét és a brókerbotrányt is.

A Népszavának névtelenül nyilatkozó szocialista politikusok viszont elhibázottnak tartják Jánosi nyilatkozatát, mert "a sértettség beszélt belőle", illetve "beleszeretett a szerepébe", amikor korábban a miniszterelnök megszólalását sürgette Gyurcsány-ügyben. Szerintük az elnökség ülésén biztosan elhangzik majd kemény bírálat a kormány és a párt vezetése felé, de ez kevésbé vonatkozik a sportminiszter ügyeire, mint inkább a kabinet kommunikációjára, a párttal való egyeztetés hiányára, valamint az MSZP vezetésének bénultságágára.

Kritizálta a kormány eddigi tevékenységét Horn Gyula is, amikor hétvégén a pártvezetés politikai aktívitását hiányolta. A volt kormányfő döntőnek nevezte, hogy az MSZP támogassa a kormány gazdasági kiigazításait, ugyanakkor a Népszava információi szerint elsősorban László Csaba pénzügy- és Csillag István gazdasági miniszterre gondolt, amikor azt mondta: a kormánynak nincs alternatívája, de ez nem minden kormánytagra vonatkozik. Szocialista.

Medgyessy Péter miniszterelnök szerint egykori felettesének nem mindig kell elfogadni minden szavát, de figyelni kell rá, mert "Horn Gyula egy egyéniség". Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban a kormányfő elmondta: "nagyon kevés" szót hallott arról, hogy alkalmatlan lenne a miniszterségre, illetve: senki nem mondta eddig Gyurcsány áthágta a magyar jogszabályokat. Medgyessy szerint mindössze azt mondták, "morálisan nem szép, amit csinált". A miniszterelnök úgy vélte, a '90-es évek első fele az eredeti tőkefelhalmozás időszaka volt, és abban az időszakban "nagyon sok ilyen dolog volt".