Tévésorozat készül a Tomb Raiderből

Vágólapra másolva!
A következő játék kapcsán is elszólta magát az Amazon.
Vágólapra másolva!

A Fallout tévésorozatos adaptációjának gigantikus sikerét követően újabb videójátékos projektnek adott zöld utat az Amazon Prime Video, következő körben a Tomb Raiderből készíttet sorozatos feldolgozást. A projekt még korai stádiumban van, de a vezető forgatókönyvíró és producer kilétére fény derült, Phoebe Waller-Bridge angol színésznő kapta meg a feladatokat.

shadow of the tomb raider videojáték
Shadow of the Tomb Raider
Fotó: Eidos Montreal / Crystal Dynamics

Közös vonás a Fallout sorozatért felelős Jonathan Nolan és Phoebe Waller-Bridge között, hogy maguk is óriási rajongói a rájuk bízott alapanyagnak, ebből fakadóan részleteiben megértik azt, hogy mivel kell dolgozniuk.

„Ha elmondhatnám a tinédzserkori magamnak, hogy ez megtörténik, akkor szerintem felrobbanna. A Tomb Raider mindig is fontos része volt az életemnek, és kiváltságosnak érzem magam, hogy lelkes segítőkkel a tévéképernyőkre vihetem. Lara Croft sokat jelent számomra, és ezzel nem vagyok egyedül, alig várom, hogy induljon a kaland. Denevérestől és mindenestől” – nyilatkozta az Amazon sajtóközleményében.

További érdekesség, hogy az Amazon elszólta magát az óriási meglepetésnek ígérkező következő játék kapcsán is: a kettő eltérő történeteket mesél majd el, azaz a Fallouthoz hasonlóan a Tomb Raider tévésorozat sem valamelyik játék közvetlen feldolgozása lesz. Érdekességként a talán jövőre befutó játék kiadója az Amazon Games, a fejlesztését pedig a széria útját régóta egyengető Crystal Dynamics végzi.

Egyelőre rejtély, hogy mikor érkezhet a Tomb Raider tévésorozat, és persze ki bújhat majd a főszereplő Lara Croft bőrébe.

A Tomb Raider legutóbbi adaptációs kísérlete a 2018-as mozifilm volt Alicia Vikander főszereplésével. A 2013-as játékot feldolgozott alkotás vegyes kritikai fogadtatásban részesült, és bár a spekulációk szerint üzleti bukás nem lett, de a folytatása eddig pletyka szintjén sem merült fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!