Óbudán tilos a prostitúció

Vágólapra másolva!
Helyi közterületen - ideértve a külterületeket is - és nyilvános helyen sem engedi meg a prostitúciót Óbuda-Békásmegyer - határozott a városrész képviselő-testülete. A testület azután hozta meg döntését, hogy a prostituáltak egyesülete kérte őket, adjanak ki hatósági bizonyítványt a kerület néhány utcájáról, miszerint nem tartoznak védett övezetbe.
Vágólapra másolva!

A Magyarországi Prostituáltak Országos Egyesülete Óbuda jegyzőjéhez fordult; a civil szervezet azt kérte, hogy 34 (egyenként felsorolt) utcára adjanak ki hatósági bizonyítványt, miszerint nem minősülnek védett övezetnek - tehát használhatják a prostituáltak. A képviselő-testület "a lakosság nyugalmának megóvására, a közbiztonság, a köznyugalom és a köztisztaság elleni egyes cselekmények megelőzésére és a gyermekek védelmére" hivatkozva döntött úgy, hogy nem ad ki hatósági bizonyítványt egyik utcára sem - írja a Népszabadság.

A kerület polgármestere, Tarlós István közölte: semmi baja a prostituáltakkal, és azzal is tisztában van, hogy a prostitúciót nem lehet betiltani. Ez a tevékenység azonban egy sor olyan káros és veszélyes jelenséggel jár együtt, amelyeknek nem szabad zöld utat adni - mondta a Népszabadságnak.

A prostituáltegyesület elnöke, Földi Ágnes közölte: az óbudai határozatot kézhezvétele előtt nem kommentálja.