Hatalmas füst gomolygott Dél-Pest felett

Vágólapra másolva!
Kigyulladt a IX. kerületben az Ecseri út Epreserdő utca sarkán lévő lőtér. A tűz miatt hatalmas füst gomolygott Pest déli része felett, a fekete füstoszlopot Kőbánya felé fújta a szél. Az égő abroncsokat még oltják a tűzoltók, de a füstfelhő délután kettő körülre már szétoszlott.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Oltják az égő abroncsokat

Vasárnap kora délután kigyulladt egy lőtér a budapesti IX. kerületben. A Fővárosi Tűzoltóságtól kapott információink szerint egy használaton kívüli lőtér kapott lángra, az Ecseri út Epreserdő utca sarkán. A téren gumiabroncsokat tároltak, és az égő gumi hatalmas füstje telepedett rá a környékre. A tűz belekapott a lőtéren lévő épületbe is. Az oltás közben az egyik tűzoltó lába megsérült. A gumi nagyon erősen füstölt, és ettől fekete fellegek telepedtek Ferencváros déli részére. A szél dél felé, Kőbánya irányába vitte a füstöt.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság helyszínen tartó szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy a lőtért közelében lévő épületek nem veszélyezteti a tűz, és a füst miatt sem kellett egyelőre senkinek sem elhagynia az otthonát. A tűz oka még ismeretlen.